2023 YILI 1.ÇEYREK BÖLGE ANALİZLERİ

Dodurga Otoban İçi :

Bölgede fiyat artışları devam etmektedir. Çankaya bölgesinde en fazla talep olan alan diyebiliriz. İmar planı sürecinin düzelmesi ile daha fazla talep görmeye başlamıştır. Enflasyon bazında en çok getiri sağlayan bölge diyebiliriz. Yeni yıl ile birlikte iki aylık süreçte fiyatlarda yüzde 10-15 bandında yükseliş görülmüştür.

Özellikle 2 emsal ticari-konut alanlarına oluşan yüksek talep fiyatları yukarıya doğru çekmeye devam edecektir.1.75 emsal konut alanları içinde bu durum geçerlidir. Bölge konum olarak gerçekten diğer alanlara göre kendini pozitif ayırıyor. İmarlı arsaya yatırım yapmak isteyenler için en iyi tercih diyebiliriz. Metrekare birim fiyatları 5.000-10.000 Aralığında değişkenlik göstermektedir.

Orhun Mahallesi (Yapracık Sol-Dodurga Otoban Dışı) :

Bölgedeki 3.3 emsal alanlarda hareketlilik devam etmektedir. Bölgenin Eskişehir yoluna olan yakınlığı ve yüksek emsal oranı yatırımcıları cazip kılmaya devam etmektedir. Tarla vasfında yatırım yapmak isteyenler için en değerli bölgenin burası olduğunu söyleniliriz (Dodurga otoban dışı).Bölgedeki hazırlanan 5000’lik imar plan çalışmaları devam etmektedir.

Bölgeye baktığımızda imar sınırına en yakın alanlara sahiptir. Çevresi tamamen imarlı alanlara sahiptir.M2 birim fiyatları konumlarına göre değişkenlik göstermektedir. Tarla vasfında yatırım yapmak isteyenler için en mantıklı alan olarak kalmıştır. Metrekare birim fiyatları arazinin konumuna göre değişkenlik göstermektedir.

Şehitali Mahallesi:

Bölgedeki TOKİ imar plan çalışması devam etmektedir. Emsal oranı 1 olarak belirlenmiştir. Diğer tarla vasfında kalan alanlarda ise Ankara-İzmir otobanı projesi devam etmektedir. İmarlı 0.40 emsali villa parselinde imar plan tadilatı ve tapu üzerindeki şerh süreci devam etmektedir.

Aşağıyurtçu-Yukarıyurtçu Mahallesi :

İmarlı arsa yatırımı yapmak isteyenler ancak diğer bölgelere göre ucuz alan isteyenler tarafından talep görmeye devam etmektedir.1 ve 1.2 emsalli alanlar mevcuttur.Özellikle bölgenin TOKİ konutlarına yakınlığı ve metrekare fiyatının diğer bölgelere göre ucuz kalması yatırımcılar tarafından tercih sebebidir.